fbpx

Haninge Söderby blir 2A och Sisjön går tillbaka till 5D – uppdaterad butikslista är här

Solbackens Handelsområde i Skellefteå, Systembolagsbutiken ligger i samma byggnad som Ica Maxi-butiken

Förra veckan publicerades en ny förteckning över butikstillhörigheterna på Leverantörsportalen, fem månader efter den senaste uppdateringen. Totalt innehåller förteckningen nu 450 butiker när den senaste nya i Sköndal tillkommit. Det är dock inte lika många förändringar i listan den här gången – här är de omklassificerade butikerna:

0209 Genetaleden Södertälje – från 2C till 2A

0245 Haninge Söderby – från 2D till 2A (under ombyggnad minskas butiksytan/sortimentsbredden)

0407 Strängnäs – från 3C till 3B

1424 Sisjön – från 5A till 5D (efter avslutad renovering/ombyggnad återgår den till full sortimentsbredd)

1606 Centrum Skövde – från 2C till 2B

2403 Solbacken Skellefteå – från 1B till 1D

I snabbväxande Skellefteå så finns planer på ett nytt handelsområde. I dagsläget finns två Systembolags-butiker, en i centrum på Nygatan och en i handelsområdet Solbacken. I Skellefteå investeras mest per capita i Sverige och uppskattningar talar om 60 miljarder i privat och offentlig sektor fram till 2030. Mycket talar alltså för att Skellefteå blir en av Sveriges främsta tillväxtzoner under 2020-talet. Northvolts stora batterifabrik fungerar som en motor för hela kommunen och inflyttningen är hög. Om det nya handelsområdet Anderstorp, söder om centrum, fortsätter att byggas ut kanske det blir ett nytt Systembolag där – det får framtiden utvisa. Tills vidare så återgår Solbacken-butiken till att klassificeras som en 1D-butik.

Dela:

Kontakta oss

Joanna LeBlanc, 0708 472210 joanna@spinthebottle.se 

Johan Sjökvist, 0727 110225 johan@spinthebottle.se 

Niclas Tuomela, 0766 399715 niclas@spinthebottle.se