fbpx

Luleå får sin tredje butik i december

Tidigare i höstas öppnade den nya Systembolagsbutiken i Högsbo, Göteborg, med butiksnummer 1427, något vi kommenterat tidigare . Däremot har öppningen av den nya specialbutiken för öl i Nordstan i Göteborg skjutits upp på grund av Covid-19-pandemin.

Tisdag 8 december planeras nästa butiksöppning, butiksnummer 2520 i Skutviken, Luleå. Skutviken är ett externt handelsområde, precis som Storheden där butik nummer 2503 är placerad. Till skillnad från Storheden ligger Skutviken dock lite närmare centrala Luleå, och Systembolagsbutiken hamnar mitt emellan ICA Kvantum och Coop Norrbotten Arena (Luleå Hockeys hemmaplan). Luleå kommun har närmare 80 000 invånare och det blir intressant att se hur försäljningen nu kommer att fördelas mellan Skutviken, Storheden (1C) och Storgatan (2C). Skutviken har sagts skall ha ”ett liknande sortiment som Storheden” men det återstår ännu att se vilken sortimentsmix som den får.

Nästa nya Systembolag blir sannolikt butiken i Älvsjö som skall öppna bredvid Willy’s på Mässvägen vid Älvsjömässan. Denna var tidigare kommunicerad att öppna i maj 2021 men den senaste informationen är nu ”någon gång under andra halvåret”.

2016 fattade Systembolagets styrelse beslut om att öppna ännu en butik i Uppsala med fokus på ett centralt läge nära till en livsmedelsbutik. Fortfarande letar man efter en passande etablering för denna sjunde butik i Uppsala. Senast Uppsala fick en ny Systembolagsbutik var 2011, och den gången handlade det om den i Bolandcity, Boländerna.

2017 beslutades om en ny butik i Falun, den andra där, och 2019 kommunicerades beslutet om att ”inom några år” öppna ännu en butik i Lund, på Uppfinnaregatan i Brunnsberg.

/ Johan Sjökvist

Dela:

Vilka BS-stjärnor stiger på LES-himlen?

I den här spaningen studeras ett antal av höstens BS-lanseringar, efter halva utvärderingsperioden och november månads LES-kvalificering. Hur många flaskor och boxar har beställts och

Svenskarna som är ”mycket intresserade” av vin

Orvesto Konsument är Kantar SIFO:s stora medie- och målgruppsundersökning som varje år intervjuar 45 000 personer. I undersökningen finns både generell information om individer – såsom

Kontakta oss

Joanna LeBlanc, 0708 472210 joanna@spinthebottle.se 

Johan Sjökvist, 0727 110225 johan@spinthebottle.se 

Niclas Tuomela, 0766 399715 niclas@spinthebottle.se