fbpx

Chocken: Tyresö numera premiumbutik!

Sortimentsmixen och sortimentsstorleken för alla butiker är uppdaterade igen. Nu kan du få vår uppdaterade Excel-lista som sommarpresent (dock med en baktanke, i transparensens namn).

Måndag 15 juni uppdaterades de två pdf-filerna på Leverantörsportalen som beskriver alla Systembolagsbutikers sortimentsmix och sortimentsstorlek. Det vill säga, vilka butiker som är 1A, 2B, 3D, 4A etc. Senast detta uppdaterades var i augusti förra året och den här gången var det 6 butiker som bytte mix/sortimentsstorlek. Mest anmärkningsvärt var att Åhus bytte från att vara en premiumbutik (5B) till att nu vara en standardbutik (3B) och att Tyresö gick i motsatt riktning – från 2B till 5B och byte från standard till premium.

Något som frustrerat oss ”butiksnördar” länge är att butiksöversikten dels bara publiceras som en pdf-fil varje gång den uppdateras, och dels att klassificeringen för de olika butikerna inte finns med i den stora ”stores”-filen med all adressinformation. Alla vi som vill kunna uppdatera våra mallar och makron med rätt klassificering måste själva manuellt gå igenom och uppdatera våra egna Excel-tabeller.

Finns det något vi på Spin The Bottle avskyr så är det onödigt merarbete. Därför så kan du nu få våra egenhändigt uppdaterade tabeller, och kanske gå på semester någon timme tidigare? Skicka ett mejl till johan@spinthebottle.se så får du din ”sommarpresent” från oss – helt gratis! Men räkna med att vi sparar din mejladress och kanske försöker få betalt på något annat sätt längre fram…

/ Johan Sjökvist

PS: Lade du märke till slamkryparen ovan? Det finns ju ingen 4A-butik sedan Munkebäck-butiken i Göteborg bytte klassificering i höstas – nördhumor!

Dela:

Kontakta oss

Joanna LeBlanc, 0708 472210 joanna@spinthebottle.se 

Johan Sjökvist, 0727 110225 johan@spinthebottle.se 

Niclas Tuomela, 0766 399715 niclas@spinthebottle.se