fbpx

Hemester för svenskarna – är du beredd?

I år gäller semester på hemmaplan, hemester alltså. Annorlunda planer ger nya köpmönster och möjligheter.

Förra veckan stod det klart att sommarens utlandssemester får läggas på hyllan. Folkhälsomyndighetens statsepidemiolog Anders Tegnell uppgav då för Aftonbladet att några resor utanför landets gränser inte är att tänka på i sommar. ”Det blir nog semester i Sverige”, sa statsepidemiologen, till uppenbar glädje för alla som vurmar för hembygdsturism. Nu gäller det att snabbt lägga semesterplanen efter nya spelregler – alltså din marknadsföring under sommarperioden.

Hur ser din butiksnärvaro ut längs rivieran i Halland, på skånska Österlen, på Öland och på Gotland?  Vilka är dina bäst säljande butiker i semesterområden och hur kan du öka din exponering där inför sommaren, till exempel i form av expopallar? Hur ser mediekonsumtionen ut under semestern, vilka nya kanaler behövs i mixen? Vilken typ av innehåll gillar konsumenterna bäst i ett mer avslappnat läge än annars? Vilka matrecept kan ge inspiration som även tar aktuellt vin till shoppinglistan inför båtsemestern, campingturen eller fjällvandringen?

Den här typen av frågor tycker vi på Spin The Bottle är superspännande. Vi gillar verkligen att ta fram fakta, utveckla idéer och koncept. Vårt konkreta erbjudande ”Semesterdags” lägger planen för dina prioriterade semesterbutiker. Vill du dessutom kunna hålla koll på din och konkurrenternas försäljning från luftmadrassen eller hängmattan? Hör av dig, vi ordnar sommaren!

Johan Sjökvist

Dela:

Vilka BS-stjärnor stiger på LES-himlen?

I den här spaningen studeras ett antal av höstens BS-lanseringar, efter halva utvärderingsperioden och november månads LES-kvalificering. Hur många flaskor och boxar har beställts och

Luleå får sin tredje butik i december

Tidigare i höstas öppnade den nya Systembolagsbutiken i Högsbo, Göteborg, med butiksnummer 1427, något vi kommenterat tidigare . Däremot har öppningen av den nya specialbutiken

Svenskarna som är ”mycket intresserade” av vin

Orvesto Konsument är Kantar SIFO:s stora medie- och målgruppsundersökning som varje år intervjuar 45 000 personer. I undersökningen finns både generell information om individer – såsom

Kontakta oss

Joanna LeBlanc, 0708 472210 joanna@spinthebottle.se 

Johan Sjökvist, 0727 110225 johan@spinthebottle.se 

Niclas Tuomela, 0766 399715 niclas@spinthebottle.se