fbpx

Hemester för svenskarna – är du beredd?

I år gäller semester på hemmaplan, hemester alltså. Annorlunda planer ger nya köpmönster och möjligheter.

Förra veckan stod det klart att sommarens utlandssemester får läggas på hyllan. Folkhälsomyndighetens statsepidemiolog Anders Tegnell uppgav då för Aftonbladet att några resor utanför landets gränser inte är att tänka på i sommar. ”Det blir nog semester i Sverige”, sa statsepidemiologen, till uppenbar glädje för alla som vurmar för hembygdsturism. Nu gäller det att snabbt lägga semesterplanen efter nya spelregler – alltså din marknadsföring under sommarperioden.

Hur ser din butiksnärvaro ut längs rivieran i Halland, på skånska Österlen, på Öland och på Gotland?  Vilka är dina bäst säljande butiker i semesterområden och hur kan du öka din exponering där inför sommaren, till exempel i form av expopallar? Hur ser mediekonsumtionen ut under semestern, vilka nya kanaler behövs i mixen? Vilken typ av innehåll gillar konsumenterna bäst i ett mer avslappnat läge än annars? Vilka matrecept kan ge inspiration som även tar aktuellt vin till shoppinglistan inför båtsemestern, campingturen eller fjällvandringen?

Den här typen av frågor tycker vi på Spin The Bottle är superspännande. Vi gillar verkligen att ta fram fakta, utveckla idéer och koncept. Vårt konkreta erbjudande ”Semesterdags” lägger planen för dina prioriterade semesterbutiker. Vill du dessutom kunna hålla koll på din och konkurrenternas försäljning från luftmadrassen eller hängmattan? Hör av dig, vi ordnar sommaren!

Johan Sjökvist

Dela:

Systembolaget om 2023 – tre färska spaningar

Torsdag 15 februari arrangerade Systembolaget ett leverantörsmöte. Trots ett antal viktiga förändringar i en nära framtid så handlade större delen av presentationen om att titta

Case i fokus – This is The Bomb

Välkommen till en ny programpunkt i våra nyhetsbrev och på hemsidan: Case i fokus. Här är tanken att djupdyka i ett aktuellt projekt, varumärke eller

Kontakta oss

Joanna LeBlanc, 0708 472210 joanna@spinthebottle.se 

Johan Sjökvist, 0727 110225 johan@spinthebottle.se 

Niclas Tuomela, 0766 399715 niclas@spinthebottle.se