fbpx

Hemester för svenskarna – är du beredd?

I år gäller semester på hemmaplan, hemester alltså. Annorlunda planer ger nya köpmönster och möjligheter.

Förra veckan stod det klart att sommarens utlandssemester får läggas på hyllan. Folkhälsomyndighetens statsepidemiolog Anders Tegnell uppgav då för Aftonbladet att några resor utanför landets gränser inte är att tänka på i sommar. ”Det blir nog semester i Sverige”, sa statsepidemiologen, till uppenbar glädje för alla som vurmar för hembygdsturism. Nu gäller det att snabbt lägga semesterplanen efter nya spelregler – alltså din marknadsföring under sommarperioden.

Hur ser din butiksnärvaro ut längs rivieran i Halland, på skånska Österlen, på Öland och på Gotland?  Vilka är dina bäst säljande butiker i semesterområden och hur kan du öka din exponering där inför sommaren, till exempel i form av expopallar? Hur ser mediekonsumtionen ut under semestern, vilka nya kanaler behövs i mixen? Vilken typ av innehåll gillar konsumenterna bäst i ett mer avslappnat läge än annars? Vilka matrecept kan ge inspiration som även tar aktuellt vin till shoppinglistan inför båtsemestern, campingturen eller fjällvandringen?

Den här typen av frågor tycker vi på Spin The Bottle är superspännande. Vi gillar verkligen att ta fram fakta, utveckla idéer och koncept. Vårt konkreta erbjudande ”Semesterdags” lägger planen för dina prioriterade semesterbutiker. Vill du dessutom kunna hålla koll på din och konkurrenternas försäljning från luftmadrassen eller hängmattan? Hör av dig, vi ordnar sommaren!

Johan Sjökvist

Dela:

1427 Högsbo har öppnat som ny 5D-butik

Onsdag 16 september öppnade den nya Systembolags-butiken i köpcentret 421 i Högsbo, Göteborg, med butiksnummer 1427. Den nya butiken ligger mindre än en kilometer från

Glest med nya LES – ännu så länge

Mitten av månaden innebär LES-utvärdering och en första chans att studera de lanseringar som aktiverats efter sommaren. Erfarenheterna i våras visade att den som tidigt

Vintoppen – lokala argument för lokal försäljning

Kunskap kring köpmönster i enskilda butiker ökar i betydelse. Både när LES-kvalificering är vägen till butikshyllan och när fortsatt stark lokal försäljning och rankingpoäng är målet. Insikter om

Fick vi rätt i tidigare spaningar?

Hösten är här och i första spaningen för säsongen återbesöker vi några av vårens och sommarens observationer och förutsägelser. Fick vi rätt i tidigare spaningar

Kontakta oss

Joanna LeBlanc, 0708 472210 joanna@spinthebottle.se 

Johan Sjökvist, 0727 110225 johan@spinthebottle.se 

Niclas Tuomela, 0766 399715 niclas@spinthebottle.se