fbpx

Bevaka kvartspallen – lokalt försvar och punktmarkering

En annorlunda vår ger avtryck i köpmönster, bland annat i gränshandeln. Spin The Bottle följer utvecklingen vecka för vecka.

Tidigare i veckan kommunicerade Systembolaget att förra veckans försäljning gått upp med 14 procent jämfört med samma vecka föregående år. I vår bevakning av den dagliga försäljningen av olika produkter kunde vi konstatera att framför allt bag-in-box-produkter ökade starkt. Ett flertal hade all-time-high-nivåer i sin dagsförsäljning, både i absoluta tal och för veckodagen. Däremot är det helt annorlunda den här veckan, när de norska konsumenterna inte längre får resa in i Sverige. Försäljningen i gränshandelsbutikerna har snudd på helt upphört. En viss produkt, som brukar sälja en halv expopall om dagen i en butik, sålde en enda box, såväl tisdag som onsdag denna vecka.

Johan Sjökvist

Dela:

Kontakta oss

Joanna LeBlanc, 0708 472210 joanna@spinthebottle.se 

Johan Sjökvist, 0727 110225 johan@spinthebottle.se 

Niclas Tuomela, 0766 399715 niclas@spinthebottle.se